po út st čt so ne

Plážoví povaleči

Kategorie:
Art klub
Datum:
2018-03-30 19:30

do 15 let nepřístupný, titulky, drama, vstupné: 110 Kč, členové FK 80 Kč

USA 2018, režie: Eliza Hittman, 95 min.

Cena za nejlepší režii, Festival Sundance 2017, Cena za nejlepší film, Festival Mezipatra 2017, Cena za nejlepší scénář, Festival du Cinéma et Musique de Film de la Baule 2017

Frankie, ztracený teenager, prožívá šílené léto mezi nemocným otcem a matkou, která trvá na tom, aby si našel přítelkyni. Mladík se snaží uniknout před každodenní realitou tím, že se potuluje s kamarády, bandou delikventů, a že flirtuje na internetu se staršími muži.

Ve snaze uniknout smutnému rodinnému životu začíná mladík svádět na internetu starší muže a zároveň navazuje opatrně vztah s jednou dívkou. Kontakty s partou delikventů budou mít neočekávané důsledky. Režisérka Eliza Hittman na sebe upoutala pozornost před čtyřmi lety díky filmu It Felt Like Love, ve kterém vypráví příběh dospívající dívky tváří v tvář vlastní sexualitě. Snímek Plážoví povaleči by mohl být mužskou variantou tohoto tématu, i když mladý muž v průběhu tohoto příběhu začíná život dospělého jedince. Roli Frankieho dokonale ztvárnil britský herec Harris Dickinson. Frankie je ještě příliš zmatený ohledně svých tužeb. Prostředí, ve kterém vyrůstá, a zejména přátelé, se kterými se stýká, nijak nepomáhají k tomu v klidu se na tyto otázky podívat. I když se cesta mladého muže ubírá směrem, u nějž můžeme velmi snadno uhodnout rozuzlení, Eliza Hittman vstupuje do této zahrady tajemství s velkou zručností a jemností. Prostřednictvím obrazů zprostředkovává emoce, které protagonista sám nedokáže rozpoznat nebo dokonce verbalizovat.

Nákup a rezervace vstupenek:

Čt 29. 3. v 19.30 ZDE

Pá 30. 3. v 19.30 ZDE

So 31. 3. v 19.30 ZDE

Ne 1. 4. v 19.30 ZDE

Další informace: Artcam     ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda