po út st čt so ne

Komorní duo: Mariia Mikhailova – flétna, Libor Janeček – kytara

komorni_duo_2019_uvod
Kategorie:
Koncertní síň
Datum:
2019-05-14 19:00

Vstupné: 170 Kč, 50% sleva ZTP, děti a studenti

v rámci předplatného KPH 2018/2019

Maria Mikhailova (1989) studovala hru na flétnu na hudebním učilišti v Togliatti (Ruská federace). Ve studiu dále pokračovala na Konzervatoři Sobinova v Saratově. Od roku 2012 působila v symfonickém orchestru ve městě Ryazan.
Navštěvovala mistrovské kurzy u vynikajících pedagogů a rovněž se zúčastnila mnoha soutěží (International competition woodwind instruments v Togliatti atd.). Hrála v různých hudebních projektech např. Mládežnický symfonický orchestr Povolžia, Řeka Talantov (Petrohrad), Music Alp (Francie). Nyní studuje na JAMU v Brně u prof. Václava Kunta a věnuje se koncertní činnosti.

Libor Janeček (1969) je absolventem brněnské konzervatoře. V letech 1992–2008 účinkoval v koncertním duu Instrumental tandem (kytara - akordeon) se zaměřením na argentinské tango Astora Piazzolly a jihoamerickou hudbu. Duo vydalo CD s hudbou Astora Piazzolly a dalších jihoamerických skladatelů (Tango nuevo - debutové CD ve vydavatelství Spirála) a v roce 2006 Tango porteňo (Radioservis). V současné době se věnuje sólové koncertní činnosti. Spolupracuje s mnoha významnými hudebníky (flétnisty Vítězslavem Drápalem a Kristinou Vaculovou, sopranistkami Hanou Škarkovou, Martinou Macko, Jitkou Čudlou, kytaristou Jindřichem Kaulfersem aj.), se kterými účinkuje v různých komorních souborech. Jako sólista vystupoval s Tišnovským komorním orchestrem. Nahrává pro Český rozhlas v Brně.

Program komorního dua zahrnuje pestrý výběr skladeb různých období.Od hudby barokní, přes díla italského i českého hudebního klasicizmu, až po skladby soudobých autorů, jako je Štěpán Rak a světově proslulý maďarský skladatel Béla Bartók, jehož výrazným zdrojem inspirace byla hudba lidová.

 
 

Powered by iCagenda