po út st čt so ne

Tři billboardy kousek za Ebbingem

Kategorie:
kino Mír 70
Datum:
2018-01-23 17:30

do 15 let nepřístupný, titulky, černá komedie, vstupné: 110 Kč

USA/GBR 2017, režie: Martin McDonagh, 115 min.

Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson).

Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky.

Komediální drama plné černého humoru napsal a natočil Oscarem oceněný režisér Martin McDonagh. „To, co se stalo Mildredině dceři, je smutné a strašné a cítil jsem, že nejdůležitější bude udržet to v rovině komedie i navzdory vší té zoufalé černi,” říká McDonagh. Hlavní roli napsal přímo na tělo herečce Frances McDormand, která ji charakterizovala slovy: „Myslím, že nemusíte vždycky chápat Mildredino chování, ale určitě ji nebudete nikdy nenávidět a pomlouvat.”

Film Tři billboardy kousek za Ebbingem již získal ocenění na festivalech v Benátkách a Torontu a je považován za jednoho z adeptů na blížící se Oscary.

Rezervace vstupenek:

Po 22. 1. ve 20.00 ZDE

Út 23. 1. v 17.30 ZDE

St 24. 1. ve 20.00 ZDE

Další informace: CinemArt      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda