po út st čt so ne

Krajina města – veřejný prostor – vegetace

krajina_mesta_uvod
Kategorie:
SEV Krnov
Datum:
2020-01-30 17:00

Vstup volný

Odbor životního prostředí MěÚ Krnov, ZO ČSOP Slezské odrůdy a SEV MIKS Krnov pořádají odborný seminář o problematice veřejných prostranství a vegetace, péče o ně a dozvíte se i něco o adaptaci na klimatické změny.

Ptáte se, jak správně pečovat o vegetaci v krajině městské (městskou zeleň), kdy je lepší alej obnovovat postupně a kdy je již vhodná radikální obměna, které druhy stromů jsou vhodné? Napadají vás i jiné dotazy? Přijďte si poslechnout výklad profesionálů a případně se zeptat na to, co vás z dané problematiky zajímá.
Přednášejícími budou Markéta a Petr Veličkovi – autorizovaní architekti, kteří se věnují krajinářské architektuře (www.mparch.cz). Oba přednášející jsou např. autory knihy Aleje české a moravské krajiny (která si bude možné na přednášce zakoupit), s Václave Cílkem natáčeli, mimo jiných dokumentů režisérky Ljuby Václavové, také dokument Aleje jako součást krajiny. Zároveň jsou podepsáni pod několika ceněnými realizacemi, např. park 4Dvory v Českých Budějovicích, nebo Archeopark Mikulčice.

 
 

Powered by iCagenda