po út st čt so ne

Pláč svatého Šebestiána – Vaše kino

Kategorie:
kino Mír 70
Datum:
2020-04-22 20:30

do 12 let nevhodný, historické drama, vstupné: 70 Kč

ČR 2019, režie: Milan Cyroň, Tomáš Uher, 88 min.

PROMÍTÁME ONLINE! Naše filmové plátno se stěhuje na www.vasekino.cz. Zakupte si u nás online vstupenku a na projekci přijďte v uvedený čas do našeho online biografu, který naleznete na www.vasekino.cz (bližší informace o projektu uvádíme ZDE)

Online vstupenku je možno zakoupit nejpozději 1 hodinu před začátkem představení!

Před vstupem do sálu vyberte naše kino a zadejte číslo vstupenky (číslo najdete na vstupence pod cenou – je desetimístné a začíná 0000) a užijte si film!

Pláč svatého Šebestiána je zamýšlen jako hraný historický film s baladickými rysy. Odehrává se roku 1348, kdy se Evropa potýkala s dosud největší morovou epidemií. Záměrem díla je usilovat o co nejautentičtější zpodobnění středověku a vytvořit specifický symbolický prostor, v němž budou představy, sny a kulturní archetypy stejně hmatatelné jako bytosti a předměty. Přispěje k tomu i specifické zasazení děje do dvou prostředí: tvrze v první polovině snímku a lesa v polovině druhé. Tvrz představuje pravidla a jistotu, les naopak labyrint, nejistotu a neustále přítomné nebezpečí.

Mor ve filmu funguje jako zdroj ohrožení, které vytváří mezní situace. Vlastním tématem snímku je (zvláště dnes aktuální) rasová a náboženská nesnášenlivost, především ale nenávist vnímaná jako stav, v němž lidé ničí sami sebe. Perspektiva filmu není dána politicky ani společensky. Na problematiku nesnášenlivosti tvůrci pohlíží jako na otázku spjatou s každým člověkem. Hrdinové proto podstupují cestu jednak fyzicky, jednak duchovně, kdy vnější skutečnost splývá s vnitřní a svět se ve výsledku stává odrazem lidského nitra. Záměrem autorů je v rozporu s dnes převažující tendencí k dialogičnosti a doslovnosti vytvořit prostor k obrazovému vyprávění, k bezeslovnému vyjadřování emocí a vnitřních hnutí.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

St 22. 4. ve 20.30 ZDE

Další informace: www.sebestianfilm.cz      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda