po út st čt so ne

MIKI

Kategorie:
kino Mír 70
Datum:
2024-08-23 17:30

do 15 let nepřístupný, titulky, drama/thriller, vstupné: 150 Kč

ČR/SR 2024, režie: Jakub Kroner, 105 min.

Divoká 90. léta přinesly množství příležitostí. Zejména pro ty, kteří se v chaosu změn zorientovali nejrychleji a s rostoucím úspěchem ztráceli poslední zábrany. Protože pravdu má ten, kdo má moc. Bez ohledu na to, jak ji získal. Film podle skutečného příběhu mafiánského bosse Mikuláše Černáka.

MIKI je příběh muže, který se v 90. letech vrací ze zahraničí zpět do své rodné země, která se v tu dobu rychle mění a ve které se otevírají nové velké možnosti i v oblasti organizovaného zločinu. Miki, původním povoláním řidič autobusu, v sobě postupně objeví a aktivuje schopnosti k tomu, aby vybudoval jednu z největších a nejobávanějších mafiánských skupin v zemi.

Film MIKI je inspirovaný skutečnými událostmi ze života bývalého bosse slovenského podsvětí Mikuláše Černáka. Ten byl v roce 1997 poprvé zatčen za hospodářské delikty, po pěti letech se dostal podmínečně na svobodu, ale v roce 2003 byl v Praze znovu zadržen zásahovou jednotkou české policie, a to i pro podezření, že je ve spojení s ruskojazyčným organizovaným zločinem. U soudu se nakonec přiznal ke spáchání 14 vražd.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

VELKÝ SÁL

Čt 22. 8. v 17.30 ZDE

Pá 23. 8. v 17.30 ZDE

Další informace: CinemArt      ČSFD

 

 

 
 

Powered by iCagenda