po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Koncertní síň sv. Ducha v Krnově, středa 4. 9. v 19.00 hod.

Perly českého klasicismu - koncert 23. ročníku KHS

Vstupné: 150 Kč, ZTP/P sleva 50 %

PŘEDPRODEJ: TIC Krnov, on-line lze vstupenky zakoupit ZDE

NELZE uplatnit Městskou kartu!

Dorota Grossová (rozená Smělíková) se narodila v Opavě, v Krnově žije od dětství a absolvovala zde osmileté gymnázium. Po dokončení studia na Univerzitě Palackého v Olomouci působila v Brně jako učitelka němčiny a hudební výchovy. Roku 2017 absolvovala bakalářské studium zpěvu na Hudební fakultě JAMU, o dva roky později pak magisterské studium historického zpěvu na katedře historické interpretace HF JAMU. Roku 2013 založila ženský pěvecký sbor Altán a stala se jeho dirigentkou. Od téhož roku je sólistkou souboru Ensemble Damian a věnuje se barokní opeře a poučené interpretaci staré hudby, zejména německému a italskému baroku a klasicismu. V roce 2017 obdržela vyznamenání města Krnova za dlouhodobý přínos v kultuře. Dorota Grossová působí rovněž jako učitelka klavíru a zpěvu v umělecké škole a je zákládající členkou charitativního spolku DAK.

Od prvního veřejného vystoupení v roce 1995 se Ensemble Damian zaměřuje téměř výhradně na autentickou interpretaci barokní a soudobé hudby. V první oblasti čerpá z bohatého fondu českých a moravských archivů, ve druhé spolupracuje převážně se skladateli Vítem Zouharem a Tomášem Hanzlíkem, který je zároveň uměleckým vedoucím souboru.

 

MIKS Krnov nabízí „NÁKUP VSTUPENEK PŘES INTERNET“. Přečtěte si všeobecné obchodní podmínky.

Při nákupu vstupenek vyčkejte, až se Vám zobrazí potvrzení o celé transakci, nejenom o zaplacení na Go-Pay! Při předčasném opuštění stránky Vám vstupenka nepřijde a zůstane v reklamačním fondu Go-Pay. Při kontrole v divadle je možno předložit vstupenky vytištěné nebo je ukázat na displeji chytrého telefonu.

Pokud se Vám plánek sálu neotevře celý, můžete jej otevřít na nové záložce!