Název projektu:           Na křídlech kultury/Kultura uskrzydla

Číslo projektu:             CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_009/0002623

Operační program:       v rámci Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd Program Interreg V-A Česká republika - Polsko

Termín realizace:          1. 5. 2021 – 30. 4. 2022

Výše finanční podpory:     39.087,58 EUR

Vedoucí partner:        Městské informační a kulturní středisko Krnov
Partner projektu:       Prudnicki Ośrodek Kultury i Biblioteki Publicznej w Prudniku

Projekt je zaměřen na obohacení kulturního života v našem pohraničí v různých kulturních a volnočasových aktivitách. V Prudniku a Krnově budou realizovány různé tematické akce pro širokou veřejnost. Jedná se o letní hudební koncerty) na české straně nebo o akce zaměřené na děti a rodiny s dětmi na polské straně. Dojde tak k rozšíření možnosti kulturního vyžití pro naše spoluobčany. Dalším cílem je udržené dlouhodobé spolupráce mezi partnery projektu a partnerskými městy.

Klíčové aktivity projektu:

LETNÍ KONCERTY – v rámci letních koncertů dojde v Krnově k realizaci minimálně osmi koncertů na různých místech Krnova a Prudniku.  Cílem této aktivity je oživení veřejného prostranství (náměstí, parky, sady, zahrady) našeho města. Vystupujícími na těchto koncertech budou amatérští a profesionální hudebníci z českého a polského podporovaného území. Letní koncerty budou směřovány na pátky v období prázdnin.

AKCE PRO RODINY S DĚTMI – tato klíčová aktivita bude z velké části realizována u polského partnera. V Krnově proběhnou 2 akce: společný česko-polský Integrační koncert pro veřejnost v koncertní síni sv. Ducha (zaměřen na prezentaci handicapovaných dětí a dospělých) a venkovní volnočasovou česko-polskou akci pro rodiny s dětmi, která bude realizována na hlavním náměstí nebo jiném veřejném prostranství Krnova. V Prudniku budou také probíhat akce určené pro rodiny s dětmi. Z Krnova do Prudniku a naopak budou vypravovány autobusy pro širokou veřejnost tak, aby byla odbourána bariéra související s dostupností akce.