Název projektu:           Pečujeme o sbírky / Dbamy o zbiory

Číslo projektu:             CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_009/0002766

Operační program:       Program Interreg V-A Česká republika - Polsko v rámci Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd

Termín realizace:          1. 10. 2021 – 30. 9. 2022

Výše finanční podpory:     19.986,00 EUR

Vedoucí partner:        Městské informační a kulturní středisko Krnov
Partner projektu:       Prudnicki Ośrodek Kultury i Biblioteki Publicznej w Prudniku

 

Cílem tohoto projektu je rozvíjet česko-polskou spolupráci v oblasti muzejnictví, historie a společné realizace kulturních a volnočasových akcí s přesahem do odborné oblasti. Projekt Pečujeme o sbírky výrazně napomůže zvýšení zájmu o muzejní činnost u dětí a rodin z Krnova Prudniku. Zároveň dojde k formou restaurování k záchraně odkazu budoucím generacím s propojením na polské pohraničí. Veškeré aktivity budou zaměřeny na rozvoj česko-polských kulturních organizací MIKS Krnov a POK z Prudniku.

Klíčové  aktivity projektu:

Restaurování – V rámci realizace projektu bude zrestaurováno celkem 28 sbírkových předmětů, které budou podkladem pro vytvoření dlouhodobé expozice v Městském Muzeu v Krnově. Ve spolupráci s partnerskou organizací budou realizovány besedy, komentované prohlídky v českém a polském jazyce.

Doprovodné akce – Díky projektu bude rok 2022 ve znamení akcí zaměřených na restaurátorskou činnost a propagaci akcí muzea za hranicemi našeho regionu. V rámci této klíčové aktivity bude zrealizována akce „Den a noc v Muzeu“, setkávání s restaurátory apod.