po út st čt so ne

Carole Greep: Úhlavní přátelé

uvodnik-uhlavni-pratele
Kategorie:
Městské divadlo
Datum:
2018-01-30 19:00

út 30. 1. v 19.00 hod.

Hraje soubor Divadla v Rytířské Praha
V rámci předplatného pro divadelní sezónu 2018

Vstupné: 220 a 200 Kč, ZTP sleva 50 %, prodej vstupenek TIC Krnov

Svěží komedie francouzské autorky o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství… aneb Co způsobí neopatrné zacházení s mobilem při cestě autem na návštěvu nejlepších přátel. V překladu Anežky Svobodové a režii Jiřího Seydlera zápletku inscenace s chutí rozehrávají rozdílné manželské páry: pohodový spisovatel a jogín Charles (Miroslav Vladyka), propagátorka zdravé stravy Carole (Tereza Kostková), mazaný filmař Pierre (Radek Holub) a plastikami posedlá Marie (Nela Boudová).

Pierre a Marie jedou za svými dlouholetými přáteli Charlesem a Carole, kteří žijí v půvabném venkovském domě. Cesta je dlouhá a Pierre s Marií si krátí čas svou oblíbenou zábavou – pomlouváním. Není těžké uhodnout, kdo je v centru jejich pozornosti a na kom nenechají nit suchou. Bohužel víc než drobným nedostatkem se ukáže nepatrný detail. Pierre nezamkl klávesnici na svém jinak úžasném mobilu a omylem vytočil číslo svých hostitelů. Charles a Carole díky tomu v přímém přenosu poslouchají vše to, co si o nich jejich nejlepší přátelé myslí… Jsou šokovaní a taky naštvaní.
Ačkoli by bylo jednodušší návštěvu zrušit, rozhodnou se, že si se svými „nejlepšími přáteli“ trochu pohrají. Bez servítek a ohledů využijí všech pravdivých i nepravdivých informací, které se o sobě dozvěděli, aby Pierrovi a Marii ukázali, že pomlouvat se opravdu nevyplácí! Výsledkem je samozřejmě skvělá zábava.

Komedie, která měla ve Francii premiéru v roce 2003, se nejen v zemi galského kohouta stále úspěšně hraje a herci i diváky je velmi oblíbená. Vždyť jenom v Paříži ji doposud vidělo přes milion diváků. Divadlo v Rytířské ji hraje již od roku 2014.

Autor: Carole Greep
Překlad: Anežka Svobodová
Režie: Jiří Seydler
Hrají: Tereza Kostková, Miroslav Vladyka, Nela Boudová a Radek Holub

Délka představení: 120 min. včetně přestávky

 

 
 

Powered by iCagenda