po út st čt so ne

Petanque – otevřený turnaj pro veřejnost

petanque_uvod
Kategorie:
MIKS
Datum:
2019-05-18 09:30

Vstup volný

Kulturní organizace MIKS Krnov a Prudnicki Ośrodek kultury se rozhodly, že letos „ZATOČÍ S NUDOU“. Společně připravily česko-polský projekt pod stejným názvem, který je zaměřen na trávení volného času jak u nás v Krnově, tak kousek za hranicemi, v polském Prudniku.
„V Krnově i v Prudniku je spoustu pěkných míst, která svádí nejen k procházkám, ale také k posezení nebo odpočinku. Když jsme přemýšleli, jak tato místa oživit, napadlo nás jít cestou volnočasových aktivit a sportů. Jednoduše nám chyběla zábava v těchto lokalitách. Vloni vznikl nápad a letos se můžeme těšit na čtyři bezva turnaje určené pro všechny. První z těchto čtyř turnajů se již blíží, tuto sportovní šňůru zahájíme u nás v Krnově. Rádi bychom tímto pozvali všechny příznivce a nadšence v soutěžení na česko-polský turnaj v petanque, který se koná v sobotu 18. 5. 2019 na hlavním náměstí v Krnově,“ řekla Eva Čechová, manažerka projektu Zatočíme s nudou.

Na tento turnaj je možné se registrovat do 10. 5. 2019 na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.nebo telefonicky na tel. 554 614 706. Počet soutěžících je kapacitně omezen. „Hlásit se mohou jak skupiny, tak i jednotlivci, neboť týmy budou rozlosovány až těsně před turnajem. A jelikož přijedou i návštěvníci z Polska, bude to rovnou turnaj mezinárodní. Pro účastníky jsou připraveny krásné ceny a drobné občerstvení. Pro ty, kteří se nechtějí účastnit přímo soutěže, ale mají o vyzkoušení petanque zájem, je připraven zkušený lektor, jehož úkolem bude seznámit všechny s tímto krásným a nenáročným sportem,“ dodává Čechová.

Projekt „Zatočíme s nudou“, reg. č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_009/0001765 je spolufinancován v rámci programu Interreg V-A, Česká republika-Polsko, překračujeme hranice 2014 -2020, v rámci fondu mikroprojektu Euroregionu Praděd. V rámci projektu tak budou uskutečněny 4 sportovní turnaje pro veřejnost a 6 výletů do našeho pohraničí. V létě se určitě v Krnově nudit nebudeme, většina těchto aktivit je záměrně plánována na léto.

 
 

Powered by iCagenda