Neil Simon: Drobečky z perníku

Drobecky_z_perniku_2023_UVODNIK
Kategorie:
Městské divadlo
Datum:
2023-03-25 19:00

vstupné: 390/360 Kč, ZTP, děti a studenti sleva 50 %

PŘEDPRODEJ: TIC Krnov, on-line lze vstupenky zakoupit ZDE

Délka představení: 140 minut včetně přestávky

Barová zpěvačka Evy Mearová se vrací z protialkoholní léčebny domů, kde žije společně s kamarádkou Tobby, která absolutně odmítá své stárnutí, jelikož před lety na škole získala titul královny krásy, a se svým kamarádem Jimmym, neúspěšným hercem, který o sobě říká, že je nejstarší začátečník v celém divadelnictví. K tomuto životu samozřejmě patří i o deset let mladší milenec Evy, kytarista Lu Tenner, který nikdy neměl svojí vlastní střechu nad hlavou. V této společnosti, která se navzájem podpírá láskou a humorem, je jediný zdravý proutek Polly, nedospělá dcera Evy Mearové, která je dospělejší než její matka a všichni její kamarádi. Polly svojí kurážnou povahou ukáže své matce tu správnou cestu, jak žít. Drobečky z perníku je hluboká a dojemná komedie a jedna z nejlepších her klasika amerických komedií Neila Simona. „Smích přes slzy“ - i tak by se mohla tato komedie jmenovat.

"Pro napsání této hry mě inspirovaly dvě skutečné zpěvačky a herečky, matka s dcerou. Judy Garlandová a Liza Minnelli."

Neil Simon 

"To, co mě na postavě Evy Mearové baví a proč ji mám tak moc ráda, je její břitký humor a neutuchající chuť začít znovu. I přes životní trable, do kterých se dostala vlastní vinou, je to člověk velmi křehký a citlivý a plný lásky a hlavně miluje srandu a své přátele, pro které by se rozkrájela a je plná života. Jsem za tuhle roli moc vděčná, že ji můžu hrát, protože její duše je krásná, byť se někdy zdá, že její sedmnáctiletá dcera je dospělejší, než je ona sama. Je to krásný hluboký příběh ženy z uměleckého světa a diváci s ní prožívají všechny její vášně a vzestupy a pády. Mohou se s ní smát i plakat. Je to příběh humorný a velmi dojemný. Jsem šťastná, že právě za roli Evy Mearové jsem byla poctěna cenou Thálie."

Simona Stašová 

 

Osoby a obsazení

Evy Mearová Simona Stašová cena Thálie za mimořádný herecký výkon

Polly Mearová Andrea Daňková nebo Isabella Rossini

Jimmy Perry Čestmír Gebouský

Toby Landauová Helena Karochová

Lou Tanner Ernesto Čekan nebo Filip Cíl

Manuel Josef Fečo

 

režie: Milan Schejbal

Překlad: Ivo T. Havlů

 

 

 

Městské divadlo Krnov nabízí „NÁKUP VSTUPENEK PŘES INTERNET“. Přečtěte si všeobecné obchodní podmínky.

Při nákupu vstupenek vyčkejte, až se Vám zobrazí potvrzení o celé transakci, nejenom o zaplacení na Go-Pay! Při předčasném opuštění stránky Vám vstupenka nepřijde a zůstane v reklamačním fondu Go-Pay. Při kontrole v divadle je možno předložit vstupenky vytištěné nebo je ukázat na displeji chytrého telefonu.

Pokud se Vám plánek divadla neotevře celý, můžete jej otevřít na nové záložce!

 

 
 

Powered by iCagenda